General Knowledge for kids

In this article we can have a look at some of the randomly picked basic GK questions for kids of all ages.

GK Questions for kids:- ​One of the best ways to help your children learn and build their knowledge is through general questions to build their general knowledge. We have complied a list of basic GK question for kids that will help your kid learn.




GK Questions for kids between 4-8 years

Children belonging to this age group are curious about everything in their surroundings. So engaging with General knowledge questions will be a great help for them.knowledge level.

1. Which is the largest animal in the world?

Ans: Blue Whale

The Antarctic blue whale (Balaenoptera musculus ssp. Intermedia) is the biggest animal on the planet, weighing up to 400,000 pounds (approximately 33 elephants) and reaching up to 98 feet in length.

2. Which is the tallest animal on the earth?

Ans: Giraffe

The giraffe is the tallest animal on Earth.

3. Which animal is called ‘King of Jungle’?

Ans: Lion

4. Which animal is known as the ‘Ship of the Desert’?

Ans: Camel

5. What type of bird lays the largest eggs?

Ans: Ostrich

6. How many letters are there in the English alphabet?

Ans: 26 (Twenty Six)

A, B, C ,D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z

7. Which are the vowels in the English alphabet series?

Ans: A, E, I, O, U

8. How many consonants are there in the English alphabet?

Ans: 21 (Twenty One)

B, C, D, F, G, H, J, K, L, M, N, P, Q, E, S, T, V, W, X, Y, Z

9. Which festival is known as the ‘Festival of flowers’?

Ans: Onam

10. Which festival is called the ‘Festival of light’?

Ans: Diwali




GK Questions for kids

11. Which festival is known as the ‘Festival of colors’?

Ans: Holi

12. How many colors are there in a rainbow?

Ans:- 7 (Seven)

Red, Orange, Yellow, Green, Blue, Indigo and Violet.

13. What is the top color in a rainbow?

Ans: Red

14. How many primary color are there?

Ans: Three (Red, Yellow,Bluea)

15. What do you call a house made of ice?

Ans: Igloo

16. How many days do we have in a week?

Ans: 7 (Seven)

Sunday, Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday and Saturday.

17. How many days are there in a normal year?

Ans: 365 (not a leap year)

18. Which month of the year has the least number of days?

Ans: February (28/29)

GK Questions for kids between 4-8 years

GK Questions for kids

19. How many days are there in the month of February in a leap year?

Ans: 29 days.

20. How many sides are there in a triangle?

Ans: 3 (Three)

21. How many lungs does the human body have?

Ans: 2 (Two)

22. How many bones does an adult human have?

Ans: 206 (Two Hundred Six)

23. Which is the nearest star to planet earth?

Ans: Sun

24. Which is the principle source of energy for earth?

Ans: Sun

GK Questions for kids

25. In which direction does the sunrise?

Ans: East

26. Which is the tallest mountain in the world?

Ans: Mount Everest

27. Which is the world’s largest flower?

Ans: Rafflesia

28. Which is the longest river on the earth?

Ans: Nile

The Nile River, located in Africa, is listed as being 6,853 kilometers (4,258 miles) long, and is hence commonly considered to be the longest river in the world.

29. Who was the first man to walk on the moon?

Ans: Nell Armstrong

30. How many weeks are there in one years?

Ans: 52 (Fifty Two)

31. How many months of the year have 31 days?

Ans: 7 (Seven)

January, March, May, July, August, October and December.

32. How many hours are there in two days?

Ans: 48 hours (24+24)

33. What is the standard taste of the water?

Ans: Water is tasteless

34. How many millimeters are there in 1cm?

Ans 10mm

35. How many zeros are there in one hundred thousand?

Ans: 5 (Five)

36. How many letters are there in English alphabet?

Ans: 26 (Twenty Six)

Please share this